FREE SHIPPING ACROSS CANADA

0

Your Cart is Empty

August 16, 2017

Cabin Vindheim is a snowboarders dream. Located in the heart of the Norwegian forest near Lillehammer its design has been inspired by the classic image of European snowboard cabins. Its sloping, low pitched roof allows the design to blend seamlessly into the surrounding forest and also makes the perfect backyard feature. The roof is capable of supporting enough weight to be used as a run in so you could build your own backyard features and transitions without havign to hike!

Cabin Vindheim was designed by Vardehaugen Architectural Studio based in Oslo, Norway. Vardehaugen are known for their diverse portfolio of projects ranging from public to private and even urban planning.

Cabin Vindheim is a snowboarders dream. Located in the heart of the Norwegian forest near Lillehammer its design has been inspired by the classic image of European snowboard cabins. Its sloping, low pitched roof allows the design to blend seamlessly into the surrounding forest and also makes the perfect backyard feature. The roof is capable of supporting enough weight to be used as a run in so you could build your own backyard features and transitions without havign to hike!

Cabin Vindheim was designed by Vardehaugen Architectural Studio based in Oslo, Norway. Vardehaugen are known for their diverse portfolio of projects ranging from public to private and even urban planning.


Photo credits: Einar Elton


The cabin has a very modest floorplan of just 55 square metres but despite this, the inside is spatially rich with the sloping roof and various gradient changes resulting in a space that feels vast and almost cavernous in parts. The strategic placement of skylights, windows and a flip up roof give you access to the outdoors from the comfort and warmth of the interior with spectacular views of the Northern Lights and starry skies.

The exterior of Vindheim is clad in black-stained ore pine to blend into the dark forest during the summer months and juxtapose the brightness of the snow in winter. The interior is covered in a bright, waxed poplar veneer to give a feeling of space and light that is much needed this far north.

The cabin has a very modest floorplan of just 55 square metres but despite this, the inside is spatially rich with the sloping roof and various gradient changes resulting in a space that feels vast and almost cavernous in parts. The strategic placement of skylights, windows and a flip up roof give you access to the outdoors from the comfort and warmth of the interior with spectacular views of the Northern Lights and starry skies.

The exterior of Vindheim is clad in black-stained ore pine to blend into the dark forest during the summer months and juxtapose the brightness of the snow in winter. The interior is covered in a bright, waxed poplar veneer to give a feeling of space and light that is much needed this far north.



You can see more on Cabin Vindheim over at the Vardehaugen website vardehaugen.com or follow them on Instagram @vardehaugen_arkitekter
You can see more on Cabin Vindheim over at the Vardehaugen website: vardehaugen.com or follow them on Instagram @vardehaugen_arkitekter

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.

Subscribe

Come Join Us